Praktijk Bewust

Van de ene op de andere dag heb je pijn in je knie. Je weet niet hoe het komt. Je hebt je niet verstapt, je hebt niet te lang gezeten, je hebt je niet bezeerd bij sporten. Geen idee! Maar… je lichaam maakt die pijn niet voor niets. Het heeft je iets te zeggen! Wat zou pijn in je knie kunnen betekenen? Je kunt heel technisch naar de knie kijken. Naar de huisarts, naar fysiotherapie, koelen, rust geven. Allemaal goed! En… belangrijk om ook even naar de psychische kant te kijken! Ik heb vaak gezien dat pijn in de knie verdween op het moment dat mijn cliënt begreep wat het lichaam te zeggen had!

Knikkende knieën

Veel jongeren hebben grote plannen. Wanneer ze in hun wielen worden gereden, of tegen gehouden worden, kunnen ze dat ervaren als een ‘klap tegen hun knieën’. Alsof ze getackeld worden. Ze voelen zich afgewezen, gekleineerd, als onvolwassen behandeld. Het voelt heel onveilig. Het lichaam kan dit onthouden en ervoor zorgen dat je je nooit meer in zo’n situatie gaat begeven. Bijvoorbeeld door de knieën wiebelig te maken. Oftewel: als je het weer in je hoofd haalt om een plan te hebben en uit te voeren, gaan je knieën meteen knikken. Je lichaam wil daarmee voorkomen dat je weer zo’n ‘klap tegen je knieën’ gaat krijgen.

Jezelf tegen houden

Heb je door wat je lichaam je te vertellen heeft, dan kan je gaan zien dat je eigenlijk nergens bang voor hoeft te zijn. Je onbewuste wil jou tegenhouden, maar waarvoor? Wat is het risico dat je gaat nemen? Wat is het ergste dat jou kan gebeuren? Jezelf tegen houden, komt ontzettend vaak voor, terwijl het alleen maar een vage echo is uit het verleden. Trek je je er niets van aan, en ga je gewoon door met je stappen zetten, dan zal je onbewuste gaan ervaren dat het ook anders kan. Je bent tenslotte nu volwassen, dus zal je nu niet meer een ‘klap tegen je knieën’ krijgen.

Wil je op deze manier samen met mij naar de pijn kijken? Dan kunnen de methodes die ik hanteer de helende energie van je knie weer laten stromen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *