Praktijk Bewust

Dapper zijn, sprongen wagen, kansen grijpen, de meeste mensen houden er niet van. Omdat het spannend is, omdat je niet weet wat je te wachten staat. Zal het wel goed gaan? Welk risico neem ik? Toch is het in deze snel veranderende tijd steeds meer nodig dat je stappen durft te zetten, buiten je vaste gewoontes durft te gaan. En… dat valt niet altijd mee! En weet je, je hoeft het niet alleen te doen!

Pakte het niet goed uit?

Je kunt diep van binnen dapper zijn. Misschien ben je al een moedig mens. Dan heb je een voorsprong op anderen! Maar… de meest mensen voelen hun moed niet meer. Hebben vaak tegenslagen gehad en risico’s genomen die niet goed uitpakten. Zeker in landen als Nederland en België word je nogal eens herinnerd aan je mislukkingen. “Toen ging het ook al verkeerd. Ik zou niet nog eens zo’n risico nemen, als ik jou was.” In landen als Amerika zou je erom geprezen zijn, om je moed om een kans te wagen. Als je daar een onderneming wilt beginnen en je hebt een faillissement op je CV staan, dan vinden ze je een serieuze, krachtige ondernemer!

Leeuwenhart

Elk mens kan een moedige leeuw zijn. Elk mens heeft een leeuwenhart. Als je maar weet waar je je voor in wilt zetten, waarvoor je op de bres wilt gaan. Hoe vaak zie je niet ouders die enorme avonturen durven aan te gaan voor hun zieke kind. Of mensen die het voor anderen opnemen, die dat niet voor zichzelf kunnen. Die een berg op fietsen om geld in te zamelen voor een goed doel. Mensen kunnen zo ontzettend veel! Als ze maar dat dieper liggende vuur weten te bereiken! En hoe doe je dat dan? Hoe verzamel je die moed dan?

Aanmoediging

De moed bij elkaar rapen heeft twee kanten: je vindt die heldenmoed diep in jezelf, of je krijgt aanmoediging van anderen. Het blijkt minstens zo hard nodig te zijn, die aanmoediging van anderen! Zou je de moed helemaal uit je eentje moeten halen, dan is dat een zware weg. En er zijn mensen die dat lukt ook! Maar er zijn er veel meer die moedig worden doordat anderen hen aanmoedigen! Die hen moed inspreken, die hen helpen de kracht in zichzelf te vinden om wel de volgende stap te zetten. Wat zou fijner hardlopen denk je: langs een parcours waar geen mensen staan te juichen of bijvoorbeeld tijdens de Rotterdam Marathon, waar je telkens weer wordt toegejuicht en aangemoedigd?

Doe allebei!

Heb je plannen, zou je graag iets ondernemen, doe dan allebei. Verzamel de moed in jezelf en verzamel mensen om je heen die jou aanmoedigen. Voor beide stappen kun je langskomen in mijn praktijk. Wij gaan samen zoeken naar de kracht in jezelf !!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *